söndag 21 juli 2024

Röd flagg på oss själva tidigare

Alla (!) som studerat den främsta kunskapen inom fotboll behöver förstå att de själva (!) borde vara "rödflaggade" fram till ett visst årtal. Det är bara ett faktum för en hyfsat framgångsrik junior- och seniortränare som Peter Siegfrids att många saker som gjorts tidigare aldrig skulle göras idag. Mycket har gått rätt med hjälp av tur och gissningar istället för att vara baserad på kunskap. Och en del saker som lärts ut har varit felaktiga och rätt dåliga för spelarutveckling.

Trots enorma framgångar med på förhand inte så hemskt starka lag åren 2013-2018 så skulle hälften av det som gjorde göras på ett annat bättre sätt idag! Cirka år 2005 började Peter Siegfrids coacha utgående från det han kunde som spelare och gymnastiklärarstuderande. Seriesegrar, medaljer och dylikt kom det i massor de kommande 13-14 åren men det berodde främst på att de tränare och lag han mötte var ännu sämre eller framförallt blev ännu sämre i jämförelse med hur olika personer utvecklade allt.

Sammanfattningsvis: det som skrivits på webbsidan här före ungefär år 2020 kan innehålla felaktigheter eller så är det väldigt bra information ändå. Men de fem senaste åren med tillräckligt bra kunskap redan år 2020 säkerställer att ingen felaktig information getts ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar